Here’s my respond to the ‘Martin Acoustic Guitar Challenge’ by the Finnish artist Anssi Kela. Anssi Kela put up a competition in which he asked the fans to make a cover song of free of choice from his latest album Nostalgia. The winner song/video gets a plenty of sympathy and a custom made Anssi Kela Martin & Co. Acoustic guitar.

To be frank I don’t mind about the competition, for me this is about being creative, finding new interpretation of the tune and having a bit of fun. I just enjoyed doing it.

A big shout out to Eddie of Empire Records for appearing in the video! He is such a talent. If you visit the beautiful St Albans, please buy  your LP’s & CD’s from Empire Records. The small record stores are endangered species nowadays, we need to support them as much as we can.
Thank you Belissimo St Albans! Thank you Anssi Kela! Thank you genie in a bottle and Ocean!

———————— FINNISH———————

Kela pisti pystyyn kilpailun, jossa hän pyysi faneja työstämään oman version jostain Nostalgia-albumin biisistä. Voittona rutkasti sympatiaa ja kustomoitu Anssi Kela Martin & Co. akustinen kitara. En voinut olla osallistumatta tähän hauskaan kilvoitteluun.

Anssi Kela osaa käyttää sosiaalista mediaa; hän on the Boss! On mahtava seurata kuinka hän tavoittaa yleisönsä netin kautta ja jakaa osan elämäänsä ja kaiken musiikkinsa aidosti ja tosi hauskasti! Harvoin törmää noin rehelliseen ja mustalla huumorilla varustettuun meininkiin. Arvostan.

On antoisaa tehdä toisen säveltämästä ja sanoittamasta biisistä omanlaisensa versio. Mielestäni ei ole mitään järkeä koveroida biisiä yks yhteen. Muhun upposi Piirrä minuun tie -biisi. Alkuperäinen on suht gospel -henkinen ja sen alku muistuttaa vahvasti Foreignerin I Wanna Know What Love Is -kappaleen introa. Biisistä tuli fiilis, että tää vois toimia, joten äänitin biisistä aika tunnelmallisen version, soitin kitaran ja looppasin sen äänimatoksi.

Jos totta puhutaan niin en tee tätä kilpaillakseni kitarasta, vaan mielenkiinnosta löytää uusi tapa tulkita Kelan biisi. Oli vaan kiva tehdä tää!

Huom. Video sisältää arkaa kuvamateriaalia. Videossa fanitus saa outoja piirteitä.. Oikeesti ketään ei vahingoitettu ja mitään ei anastettu.

San x

https://www.youtube.com/watch?v=wHMx9cQ54u8